dimarts, 26 de juny del 2012

Manifest contra el pagament del deute


MANIFEST DEL PRAT CONTRA PAGAMENT DEL DEUTE           [Últims acords]
[Recollida de signatures:    en paper  /  online  ]

Hi ha més de 5 milions de raons per no pagar el deute Ens han instal·lat en la lògica del deute: Cal fer retallades als serveis socials, privatitzar els serveis públics rendibles, vendre el patrimoni públic, rebaixar els sous i augmentar els imposts i les tarifes dels serveis que ja hem pagat… i tot per a pagar el deute.

Ens han dit que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, que ens hem endeutat més del compte, i que ara toca pagar.

Ens diuen que si no paguem serà el caos, que la Unió Europea s’enfonsarà i que l'Euro caurà duent-nos al desastre.

Però el desastre ja l’estem patint en forma de menys sanitat, menys educació, menys treball i menys salari, i també en forma d'augments d'imposts i de taxes, de copagaments i de pujades de tarifes al transport i l'energia i l'aigua, que abans eren públiques. Mentre els diners públics desapareixen en milers de milions al forat sense fons del deute bancari i privat, que va passant progressivament a ser públic, els bancs i els grans especuladors es reparteixen el botí dels nostres sacrificis.

Per tot això, i perquè no se'ns consulta, volem fer sentir la nostra veu contra les retallades i contra el pagament del deute. Perquè primer són les necessitats de la gent, l'ocupació i l'habitatge, els sous dignes i els serveis públics; perquè el primer és escoltar els afectats i afectades,

Perquè amb l'empobriment de la majoria no ha de pagar la crisi provocada per uns pocs!
I perquè hi ha més de 5 milions de raons per fer-ho,
Primer a EL PRAT i després a tot arreu:
REFERÈNDUM JA CONTRA EL PAGAMENT DEL DEUTE!
EL PRAT CONTRA LES RETALLADES
Estiu 2012


dilluns, 25 de juny del 2012

Comunicat assemblea interins i substituts


Assemblea d'interins i substituts


Companys i companyes,

Des de l´assemblea d´interines  i substituts us enviem  el document que s´està enviant als diferents centres per a tenir el seu recolzament. Des de l´assemblea us agraïriem si podeu recolzar-nos i fer-lo arribar als claustres que es realitzaran aquesta setmana, així com retornar-lo al mail que es facilita al final.

A més, convidar a interins i substituts a la propera assemblea que es realitzarà aquest dimecres 27J a les 18 hs a la plaça de la Virreina de la ciutat de Barcelona.

Gràcies,
Adreça de retorn del document

Comunicat 3a Assemblea Interzones


ASSEMBLEA INTERZONES DOCENTS [Versió per imprimir]
Barcelona


Companys i companyes,

La tercera Assemblea Interzones, celebrada el passat 20 de juny al Centre Cívic La Sedeta a Barcelona, com a òrgan de participació i decisió del professorat, s’ha posicionat en relació amb les mesures sotmeses a consulta als centres d’infantil, primària, secundària i adults de cara al curs 2012-2013. Les dades de què es disposa fins ara són les següents:


Persones consultades: 3.720
Respostes: 2.609
A favor
En contra

Abstencíó
No començar classes al setembre dies 12 (primària) i 13 (secundària) i 19 (adults) fent vaga
1.298
740
318

Indefinida
Progressiva
Intermitent
3 dies
Altres formes
849
311
553
209
177


Altres mesures complementàries consultades:
Persones consultades: 3.577
Respostes: 2.500


NO
No programar sortides
1.553
661
No comprar llibres de text
566
611
No fer cursos de formació
605
503
No donar notes
526
529
Excel·lent general
482
666


1) S’han valorat les seves limitacions si tenim en compte tot el territori català, però també cal valorar que són les úniques xifres objectives recollides mai fins ara i que són l’inici d’un camí de coordinació de les diferents assemblees de zona que creix dia a dia. Per tant, es considera molt important seguir fent difusió de la consulta a través de les Zones.

2) Remetent-nos als resultats obtinguts fins ara en la consulta feta i després d’una decisió votada per una àmplia majoria i sense cap vot en contra, s’ha decidit impulsar vaga el primer dia lectiu del curs 2012-2013 de cada sector amb un pla de continuitat per:

a- No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdua de grups; desatenció a la diversitat..).

b- Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou.

c- Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Per tal d’organitzar i dur a terme amb eficiència els acords presos en aquesta assemblea s’ha acordat una quarta Assemblea d’Interzones el pròxim dilluns 2 de juliol a les 18,30h a l’INS Llobregat de L’Hospitalet de Llobregat on es concretarà el pla de lluita i continuïtat de la vaga del primer dia buscant fer compatibles les modalitats que proposen els centres i es constituirà el comitè de vaga.

Es demana que aquest comunicat es posi en coneixement del professorat de cada centre aprofitant el darrer claustre dels curs que tots els centres tenen programats i s’anima a participar des de totes les zones i -com ha vingut fent-se fins ara-, a tots els sindicats, per tal que la convocatòria sigui el més unitària possible.


Barcelona 20 de juny del 2012


Assemblea Interzones


dimecres, 20 de juny del 2012

Mural humà del Prat

Amb una mica de retard, aquí teniu el vídeo de la mani i el mural humà del passat 5 de juny.


Font vídeo: Norma Brichs

dilluns, 18 de juny del 2012

3a Trobada de plataformes + Interins + Interzones

Benvolguts companys i companyes,

Des de l'Assemblea Groga us convidem a participar en la 3a Trobada de Plataformes en Lluita per una Educació Pública de Qualitat. Ens trobarem al Centre Cívic La Sedeta ( c/ Sicília 321- <M> JOANIC) de Barcelona i continuarem tractant els punts sobre mobilitzacions que van quedar pendents l'anterior trobada.

L'ordre del dia serà:

0.- Presentació de l'acte i explicació de la moderació i paraules. Presentació de les dades d'Interzones.

1.- Valoració i recolzament, si procedeix, a la proposta de vaga plantejada pels dies 12/13 de setembre..

2.- Calendari de mobilitzacions.

S'ha programat una reunió interzones per a les 17h i una trobada d'interins i substituts a les 17h també al mateix centre cívic.

Us animem a participar i decidir!!!

Atentament,
Assemblea Groga



dimecres, 13 de juny del 2012

La consellera rebuda amb crits de dimissió al Prat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va ser rebuda amb crits de dimissió ahir a la tarda, durant la seva visita a l'INS Illa dels Banyols del Prat de Llobregat. Una desena de manifestants li van retreure les pèssimes condicions laborals sota les quals hauran de treballar interins i substituts dels centres educatius públics el curs vinent.
La notícia al Prat.tv


Edició de vídeo: Dani Duarte


Una interina del Prat és entrevistada sobre els efectes de les retallades en les condicions laborals i sobre la qualitat del servei educatiu Font dels vídeos: Dani Duarte

dimarts, 12 de juny del 2012

Concentració i Assemblea davant del Departament

Avui, dimarts 12 de juny, unes quatre-centes persones ens hem concentrat davant la seu del Departament d’Educació per reivindicar, de nou, els nostres drets i una Escola Pública de Qualitat. 

De concentració departament
Àlbum fotos:


La Cristina i el Pedro, del Prat, intervenen en l'assemblea de Via Augusta per informar sobre les accions consultades als centres.

Comunicat de la coordinadora interzones


COORDINADORA INTERZONES
Sant Vicenç dels Horts


Companys i companyes,


Després de dues assemblees de coordinació d´interzones  realitzades  i diverses setmanes de treball a les zones i als centres consultant als claustres de secundària i primària qüestions relacionades  amb el principi de curs 2012-13 constatem (1) :

  1. Una  forta  tendència  per part dels  docents consultats  de primària i secundària a no començar les classes els dies 12 i 13 setembre respectivament, pels possibles comiats d’interins i substituts.

  1. No realitzar sortides ni colònies el proper curs perquè no es donen unes mínimes condicions de treball del personal docent per a tal efecte.

Per això instem a continuar recollint les dades i enviar-les al grup de distribució de correu de la Coordinadora interzones, o, en el seu defecte, portar-les a la propera reunió de coordinació interzones que es realitzarà el proper dia 20 juny a les 17 hs al INS Jaume Balmes de la ciutat de Barcelona, Carrer Pau Claris, 121, on es prendran les decisions  pertinents  com a col·lectiu en assemblea. A continuació les conclusions seran presentades a l´assemblea de la comunitat educativa que es realitzarà a les 19 hs al mateix centre.

(1) Les dades de què es disposa a dia 8 de Juny a partir de 2.733 persones consultades, de les quals 1.845 han respost, més d´un 50% manifesten no començar  classes al setembre i més d’un 50% també no realitzar sortides ni colònies.

dilluns, 11 de juny del 2012

Resum de la consulta sobre mesures contra les retallades

Resum de les dades extretes de la consulta passada als centres educatius des de la coordinadora de zones docents en relació amb les mesures contra les retallades educatives (actualitzat el 20 de juny):
  1. Vaga.
Persones consultades: 3.720
Respostes: 2.609

A favor

En contra

Abstencíó
No començar classes al setembre dies 12 (primària) i 13 (secundària)
1.298
740
318
    1. Tipus de vaga:
Indefinida
Progressiva
Intermitent
3 dies
Altres formes
849
311
553
209
177
    1. Altres mesures consultades:
      Persones consultades: 3.577
      Respostes: 2.500


      NO
      No programar sortides
      1.553
      661
      No comprar llibres de text
      566
      611
      No fer cursos de formació
      605
      503
      No donar notes
      526
      529
      Excel·lent general
      196
      666

dissabte, 9 de juny del 2012

Cronologia de les retallades

Document amb un recull de les retallades els últims quatre anys
L'informe, el.laborat per un company de la USTEC, és prou impactant: les fortes retallades afecten per igual els funcionaris, interins, substituts, PAS, alumnat, condicions laborals i socials.


Funcionariat
Interinatges i substitucions
Laborals
Societat





ANY 2010








Reducció de les subvencions.

Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Desatenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials.

Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a secundària
Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a secundària.
Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a secundària.
Augment de l’atur.


Reducció del salari del 5% i retallada superior al 5%, a la paga extra de desembre.
Reducció del salari del 5% i retallada superior al 5%, a la paga extra de desembre.
Reducció del salari del 5% i retallada superior al 5%, a la paga extra de desembre.


Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).
Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).
Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).

ANY 2011



.




Reducció de les subvencions

Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Desatenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials.

Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a primària.
Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a primària.
Supressió de l’oferta pública d’ocupació per a primària.
Augment de l’atur.

No cobriment de les baixes curtes.
No cobriment de les baixes curtes.
No cobriment de les baixes curtes.
Atenció precària de l’alumnat.



Continua amb el 5% de retallada en congelar el salari i s’aplica el mateix retall a les pagues extres de juny i desembre de 2011 que s’havia fet el desembre de 2010. La retallada suposa el 7% respecte al 2009.
Continua amb el 5% de retallada en congelar el salari i s’aplica el mateix retall a les pagues extres de juny i desembre de 2011 que s’havia fet el desembre de 2010. La retallada suposa el 7% respecte al 2009.
Continua amb el 5% de retallada en congelar el salari i s’aplica el mateix retall a les pagues extres de juny i desembre de 2011 que s’havia fet el desembre de 2010. La retallada suposa el 7% respecte al 2009.


S’acaba la jubilació anticipada amb gratificació i bonificació dels temps per arribar a 65 anys com a cotitzats




Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Augment de la ràtio d’alumnat/professorat. Desmuntar desdoblaments

El professorat a d’impartir una hora més de docència.
El professorat a d’impartir una hora més de docència.
El professorat a d’impartir una hora més de docència.


La reducció de jornada als 55 anys modificada:  es canvien les 2 hores de reducció lectives per 2 hores de permanència.
Enduriment de les condicions als substituts per cobrar el juliol.





Es deixen de cobrir, en part, les baixes de curta durada en no portar a terme nomenaments telemàtics els dilluns.
No portar a terme nomenaments els dilluns.



Se suprimeixen les aportacions al pla de pensions.




Reducció partida del FAS i es suprimeix el FAS 2012




Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).
Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).
Augment del IPC de més d’un 3%. Devaluació del nostre sou no recuperada (pèrdua del poder adquisitiu).

ANY 2012








Reducció de les subvencions.




Planificar concerts amb la privada per als nivells no obligatoris.

Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Congelació de la plantilla amb augment d’alumnat.
Augment de la ràtio d’alumnat/professorat. Desmuntar desdoblaments

Augment de l’IRPF d’un 3%
Augment de l’IRPF d’un 3%
Augment de l’IRPF d’un 3%


Retallar el sou un 3% o un 5%
Retallar el sou un 3% o un 5%
Retallar el sou un 3% o un 5%


Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Menys vetlladores, Tec. Ed. Especial, Tec. Integració social, suport...
Desatenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials.

Supressió de grups de P3 i d’altres nivells; augment de grups bolets; centres dins d’altres centres...
Supressió de grups de P3 i d’altres nivells; augment de grups bolets; centres dins d’altres centres...

No construcció de nous centres en localitats i/o zones necessitades. Massificació en centres. Tancament d’aules encaminat a suprimir centres.

Personal directiu professional docent; re instaurar antigues formes predemocràtiques de control del personal dels centres.
Personal directiu professional docent; re instaurar antigues formes predemocràtiques de control del personal dels centres.
Personal directiu professional docent; re instaurar antigues formes predemocràtiques de control del personal dels centres.


Estadis;  9 anys per al primer estadi i condicionar, per a tots, la retribució a una avaluació subjectiva.




S’empitjoren els permisos de maternitat i també les baixes de llarga durada (reducció de retribucions).
S’empitjoren els permisos de maternitat i també les baixes de llarga durada (reducció de retribucions).



Supressió de l’oferta pública d’ocupació.
Supressió de l’oferta pública d’ocupació.
Supressió de l’oferta pública d’ocupació.
Augment de l’atur.

Eliminar la negociació col·lectiva a cop de decret.
Eliminar la negociació col·lectiva a cop de decret.
Eliminar la negociació col·lectiva a cop de decret.


Supressió dels acords i pactes de drets sindicals.
Supressió dels acords i pactes de drets sindicals.
Supressió dels acords i pactes de drets sindicals.

ANY 2013





Increment lectiu creient hores de coordinació i passant Primària a 25 i Secundària a 20
Increment lectiu creient hores de coordinació i passant Primària a 25 i Secundària a 20

Afebliment de l’atenció individualitzada.

Augment de ràtios a Primària a 30 i a Secundària a 36.


Massificació a les aules.

No cobriment de les baixes de menys de 15 dies.
No cobriment de les baixes de menys de 15 dies (proper curs).
No cobriment de les baixes de menys de 15 dies (proper curs).
Atenció precària de l’alumnat.


Reducció del temps de treball anual i de salari del personal substitut.



Les direccions han de determinar els llocs de treball que ha d’haver al centre. Polivalència funcional i accés restringit al lloc de treball.




Notes de premsa Ensenyament