dilluns, 25 de juny del 2012

Comunicat 3a Assemblea Interzones


ASSEMBLEA INTERZONES DOCENTS [Versió per imprimir]
Barcelona


Companys i companyes,

La tercera Assemblea Interzones, celebrada el passat 20 de juny al Centre Cívic La Sedeta a Barcelona, com a òrgan de participació i decisió del professorat, s’ha posicionat en relació amb les mesures sotmeses a consulta als centres d’infantil, primària, secundària i adults de cara al curs 2012-2013. Les dades de què es disposa fins ara són les següents:


Persones consultades: 3.720
Respostes: 2.609
A favor
En contra

Abstencíó
No començar classes al setembre dies 12 (primària) i 13 (secundària) i 19 (adults) fent vaga
1.298
740
318

Indefinida
Progressiva
Intermitent
3 dies
Altres formes
849
311
553
209
177


Altres mesures complementàries consultades:
Persones consultades: 3.577
Respostes: 2.500


NO
No programar sortides
1.553
661
No comprar llibres de text
566
611
No fer cursos de formació
605
503
No donar notes
526
529
Excel·lent general
482
666


1) S’han valorat les seves limitacions si tenim en compte tot el territori català, però també cal valorar que són les úniques xifres objectives recollides mai fins ara i que són l’inici d’un camí de coordinació de les diferents assemblees de zona que creix dia a dia. Per tant, es considera molt important seguir fent difusió de la consulta a través de les Zones.

2) Remetent-nos als resultats obtinguts fins ara en la consulta feta i després d’una decisió votada per una àmplia majoria i sense cap vot en contra, s’ha decidit impulsar vaga el primer dia lectiu del curs 2012-2013 de cada sector amb un pla de continuitat per:

a- No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdua de grups; desatenció a la diversitat..).

b- Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou.

c- Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Per tal d’organitzar i dur a terme amb eficiència els acords presos en aquesta assemblea s’ha acordat una quarta Assemblea d’Interzones el pròxim dilluns 2 de juliol a les 18,30h a l’INS Llobregat de L’Hospitalet de Llobregat on es concretarà el pla de lluita i continuïtat de la vaga del primer dia buscant fer compatibles les modalitats que proposen els centres i es constituirà el comitè de vaga.

Es demana que aquest comunicat es posi en coneixement del professorat de cada centre aprofitant el darrer claustre dels curs que tots els centres tenen programats i s’anima a participar des de totes les zones i -com ha vingut fent-se fins ara-, a tots els sindicats, per tal que la convocatòria sigui el més unitària possible.


Barcelona 20 de juny del 2012


Assemblea Interzones


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Notes de premsa Ensenyament