dimecres, 4 de juliol del 2012

IV Assemblea Interzones

ASSEMBLEA INTERZONES DOCENTS
L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Companys i companyes,

La quarta Assemblea d’Interzones celebrada el passat 2 de juliol a l’INS Llobregat a L’Hospitalet de Llobregat, com a òrgan de participació i decisió del professorat, s’ha posicionat en relació amb les mesures sotmeses a consulta als centres d’infantil, primària, secundària i adults de cara al curs 2012-2013. Les dades de què es disposa fins ara són les següents:

Persones consultades: 4.696
Respostes: 3.391
A favor
En contra
Abstenció
No començar classes al setembre dies 12 (primària) i 13 (secundària) i 19 (adults) fent vaga
1.734
(51,13%)
900
(26,54%)
435
Indefinida
Progressiva
Intermitent
3 dies
Altres formes
1027
354
641
228
266

Altres mesures complementàries consultades:
Persones consultades: 4.228
Respostes: 2.865


NO
No programar sortides
1755
743
No comprar llibres de text
638
663
No fer cursos de formació
722
545
No donar notes
595
609
Excel·lent general
232
717

1- Després de constatar que en l’Assemblea d’Interzones passada ja s’havia decidit començar el curs amb un vaga per àmplia majoria dels assistents i sense cap vot en contra, i amb el suport dels resultats obtinguts en la consulta, es decideix la tipologia de vaga que marcarà la continuïtat de la lluita. Aquesta queda establerta com una vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals a partir de la darrera setmana de setembre.
Per tant, queda configurat el primer calendari de mobilitzacions d’acord amb les decisions preses a l’Assemblea d’Interzones:

Vaga del primer dia lectiu

  • Infantil i Primària: 12 de setembre
  • Secundària/CFGM: 12 o 13 de setembre (en funció del calendari de cada centre)
  • CFGS/Adults: 19 de setembre
   Vaga Indefinida discontínua
  • 26 i 27 de setembre
  • D’aquí en endavant definir les dates de les convocatòries setmanals següents prèvia valoració.

2- Consultats els representats sindicals assistents a la reunió (USTEC, CCOO, UGT i CGT) sobre el posicionament de la seva organització i el seu possible suport a la convocatòria proposada i aprovada per l’Assemblea d’Interzones, només la CGT s’hi defineix a favor i, a més, ofereix els seus recursos per donar-hi la cobertura legal.

 3- L’Assemblea d’Interzones aposta per la creació d’un Comitè de Vaga de Treball per organitzar, coordinar i comunicar les diverses informacions i tasques a realitzar. Aquest Comitè de Treball estarà format per dues o tres persones de cada Zona i també per representants dels sindicats que hagin manifestat el seu posicionament favorable a la convocatòria de vaga a l’Assemblea d’Interzones.
També acorda constituir un Comitè de Vaga Legal, supeditat al de Treball, amb el límit que marca la llei de 12 membres que presenti la convocatòria de vaga. Aquest Comitè de Vaga Legal tindrà una composició de 9 representants de les Zones i 3 del sindicat que hi dóna suport.
Ateses les dates estivals en què ens trobem, es considera urgent accelerar la presentació oficial de la convocatòria per poder iniciar les tasques de difusió i sensibilització el més aviat possible, per la qual cosa es fixa com a data de presentació de la documentació legal al Departament de Treball la setmana del 9 al 13 de juliol. Prèviament a aquesta data, el document serà treballat i consensuat pels membres del comitè.  

Per tal d’organitzar i dur a terme amb eficiència els acords presos en aquesta assemblea s’ha acordat una cinquena Assemblea d’Interzones el pròxim dilluns 9 de juliol a les 17h al Centre Social de Sants (c/ Olzinelles, 30) on es configurarà el Comitè de Vaga de Treball i el Comitè de Vaga Legal, i on es formaran les diverses Comissions de Treball per començar a marcar les línies del pla de lluita sorgit a l’Assemblea d’Interzones.

S’anima a participar a totes les Zones i, com s’ha vingut fent fins ara, a tots els sindicats que donin suport al pla de lluita per tal que la convocatòria sigui el més unitària possible.

Mesa de l’Assemblea d’Interzones celebrada a L’Hospitalet de Llobregat el 2 de juliol del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Notes de premsa Ensenyament