dimecres, 11 de juliol del 2012

La coordinadora Interzones convoca vaga de docents

La Coordinadora Interzones, amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT), van convocar ahir dimarts Vaga a l’Ensenyament Públic a partir de setembre.

[Format PDF per imprimir]       [Comunicat social]         [Comunicado en castellano]
                                                  [Vídeo manifest de vaga]

Ahir, dia 10 de juliol de 2012, la Coordinadora d’Interzones (Coordinadora constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública), amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació de Treballadors (CGT), va presentar i registrar al Departament d’Empresa i Ocupació la convocatòria formal de vaga dels centres educatius públics, durant l’horari de permanència, els dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre. Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant.
Amb aquestes jornades de vagues i mobilitzacions, la Coordinadora d’Interzones es planteja tres objectius principals per tal de poder retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d’èxit l’educació de les futures generacions:

a- No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).

b- Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.

c- Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Coordinadora d’Interzones
Interzones.docent@gmail.com

Article de l'Accent explicant les raons de la vaga

Lliurament de la convocatòria legal de vaga al Departament d'Empresa i Ocupació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Notes de premsa Ensenyament