dissabte, 12 de maig del 2012

Pedagogia de barri a l'acampada Sant Boi

Vetllada de divendres 11 de maig a l'acampada Sant Boi. Des del passat 1 de maig, l'acampada, davant l'Institut Rafael Casanovaescenifica la denúncia contra la política de retallades que porten a terme les administracions públiques.


Però no es tracta només d'això ... Martí, un dels principals docents impulsors de la iniciativa, ens explica que aquesta acció ajuda a la revitalització social del barri. Amb paraules pròpies, es tracta de fer pedagogia de barri, treure les lliçons des dels espais estrictament acadèmics estenent l'àmbit de l'aula fins al carrer, integrant el barri dins d'aquest nou espai d'aula-carrer,  on gent de diferents edats, diferents oficis, docents, alumnat, músics, veïns i, en fi, ciutadans en el sentit més merescut de la paraula, intercanvien coneixement i experiència en forma de lliçons d'anada i tornada. És encoratjador, diu la Raquel, altra de les professores de l'acampada, veure com l'alumnat adopta un rol de marcada responsabilitat ciutadana, molt diferent del que adopten normalment durant l'horari lectiu.



Aquest nou espai obert, públic ajuda al mestissatge cultural dins l'ambient reivindicatiu de pancartes i cartells. Durant aquesta revetlla acollidora hi conviuen diferents activitats. A la convencional foto de família li segueix la lliçó d'economia alternativa "Entendre la crisi" a càrrec de Mireia Claverol, membre del Seminari d'economia crítica Taifa. Una botifarrada al més propi estil autòcton, acompanyada del tradicional porró de vi, i un cous-cous acabat d'importar conformen un sopar exquisidament divers. I tot allò amenitzat per una música de marcat caràcter popular a càrrec de l'Agrupació Musical Sant Josep Obrer de Sant Boi, la banda de música que hom esperaria trobar en aquelles inoblidables nits de revetlla i que aprofita l'espai per fer el seu assaig setmanal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Notes de premsa Ensenyament